Uzený vývar s pohankou, špenátem a medvědím česnekem

84
- reklama -

Suroviny

vývar z uzeného masa
kousek uvařeného uzeného masa
100 g pohanky
baby špenát
medvědí česnek
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku připravíme podle návodu, nebo tak, jak jsme zvyklí. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky.

  2. Do misek rozdělíme uvařenou pohanku, maso, přidáme lístky baby špenátu a pokrájený medvědí česnek. Vývar přivedem k varu a vroucím zalijeme suroviny v miskách. Posypeme jemně nakrájenou petrželkou.

  3. Neuvádím sůl, protože uzený vývar je většinou slaný dostatečně.

Poznámka od kuchařky

Skalní zastánci zdravé výživy nahradí uzený vývar např. kuřecím. Jsem si vědoma, že zdravý není, ale myslím, že jednou za čas se nám nic nestane. Ostatní suroviny to trochu vyrovnají.