Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky

61
- reklama -

Suroviny

2 l uzeného vývaru
1 malou mrkev
1 malou petržel
1/4 menšího celeru
zelená petrželka
podle potřeby sůl
Na noky:
2 vejce
podle potřeby sůl
čerstvě mletý pepř
70-80 g dětské krupičky (možná víc, nebo méně – záleží na velikosti vajec)
2 lžičky sušeného medvědího česneku
1 lžičku sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na noky si v misce rozmícháme vejce se solí, oběma česneky a pomalu zašleháváme dětskou krupičku. Těsto nesmí být moc husté, ale ani příliš řídké.

  2. Zeleninu očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  3. Uzený vývar přivedeme k varu, přes cedník na halušky protlačíme noky.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu a vaříme dokud noky neplavou na povrchu polévky.

  5. Dle chuti ještě přisolíme, přidáme nakrájenou zelenou petrželku.

  6. dyž zbude uvařené uzené můžeme také do polévky přidat.