Suroviny
1 plech, nebo pekáč
- 250 g uzeného masa
- 250 ml mléka
- 100 g Eidam
- 100 g Nivy
- 50 g tvarůžků
- 200 hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 čerstvá paprika (nejlépe červená)
- 1 cibule
- kousek pórku
- 3 vejce
- trošku oleje na vymazání plechu
- 1 lžíci do směsi
- 1/2 lžíce provensálského koření
- 1/2 lžíce oregána
- sůl (nepřesolit, sýry jsou slané)
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Papriku a maso si nakrájíme do mísy na kostičky, cibuli a pórek na měsíčky, přidáme nastrouhané sýry(mohou se i nakrájet na malinké kostičky), koření a nasekanou pažitku, olej.
-
Pak přilijeme mléko, do kterého nedřív rozmícháme vejce a mouku se zamíchaným práškem do pečiva-všechno důkladně promícháme, ochutnáme a dosolíme.
-
Pekáč si vytřeme olejem a nalijeme připravenou směs. Pečeme ve vyhřáté troubě tak na 180% půl hodiny. Potom už jen nakrájíme, jak nám libo.
Poznámka od kuchařky
Recept mě zaujal v sešítku Pošli recept, kam ho dala Květa Kroupová z Prahy, jen jsem něco přidala a pojmenovala podle sebe.
Líbil se mi jako večeře, bylo to moc dobré, je to také prima , když máme návštěvu, to koláč nakrájíme na malé čtverečky na studené mlsání.