- reklama -
Suroviny
- 60 dkg uzeného masa
- 1 menší mrkev
- 1/2 celeru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 2 dcl vína
- 2 lžíce džemu
- 5 zrnek pepře
- 4 zrnka nového koření
- 1 bobkový list
- trochu tymiánu
- saturejky
- šalvěje
- yzopu
- sůl
- majoránka
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do horké vody vařit asi na 10 minut.
-
Předvařené omastíme sádlem, podlijeme, přidáme pokrájenou zeleninu, okořeníme a dáme péci.
-
Na sucho opražíme mouku, rozředíme, povaříme a přidáme k téměř upečenému masu. Hotové maso vyjmeme, omáčku propasírujeme.
-
Cukr upražíme do světle hněda, rozpustíme ve víně a přidáme do omáčky. Vmícháme zavařeninu (rybízový džem) a pečlivě dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíkem, nebo těstovinami.
Kuchař: toprecepty.cz