Uzené v zelenině

53
- reklama -

Suroviny

uzené maso vařené
cibule
lilek
cuketa
mrkev
rajčata
kedlubna
hlíva ústřičná
pórek
paprika
česnek
snítka čerstvého tymiánu
trochu vývaru z uzeného masa
trošku Vegety
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku a přidáme pokrájenou veškerou zeleninu i hlívu ústřičnou a pridáme k cibulce také orestovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, opepříme, doladíme vegetou, tymiánem a zalijeme malým množstvím vývaru z masa, dokřupava podusíme.

  3. Ke konci přidáme k zelenině na kostičky pokrájené a uvařené uzené maso, vše chvíli prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Zeleninu můžeme obměňovat podle možností, co máme doma, nebo ročního období.

Gramáž neuvádím, každý si dá podle strávníků.

Nedávno mi zbylo uzené, tak co s ním? Vznikl nápad a nám chunalo k večeři i s chlebem. Jinak asi brambory a třeba posypat strouhaným sýrem.