- reklama -
Suroviny
- uzené maso vařené
- cibule
- lilek
- cuketa
- mrkev
- rajčata
- kedlubna
- hlíva ústřičná
- pórek
- paprika
- česnek
- snítka čerstvého tymiánu
- trochu vývaru z uzeného masa
- trošku Vegety
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme pokrájenou veškerou zeleninu i hlívu ústřičnou a pridáme k cibulce také orestovat.
-
Osolíme, opepříme, doladíme vegetou, tymiánem a zalijeme malým množstvím vývaru z masa, dokřupava podusíme.
-
Ke konci přidáme k zelenině na kostičky pokrájené a uvařené uzené maso, vše chvíli prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Zeleninu můžeme obměňovat podle možností, co máme doma, nebo ročního období.
Gramáž neuvádím, každý si dá podle strávníků.
Nedávno mi zbylo uzené, tak co s ním? Vznikl nápad a nám chunalo k večeři i s chlebem. Jinak asi brambory a třeba posypat strouhaným sýrem.
Kuchařka: Bibinka