
- reklama -
Suroviny
- 1 uzené šproty v oleji
- 2 vejce
- 3 lžice hladké mouky
- sůl
- olej
- 1 veka
- hořčice
- 1 cibule
- citrón
- 1 vejce na tvrdo
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Šproty necháme odkvapkať. Každú rybičku obalíme v múke.
-
Z bielkov ušľaháme sneh, osolíme ho, pridáme žĺtky a vmiešame jemne 2 lyžice múky. Do tohto cestíčka namáčame v múke obalené rybičky a vyprážame ich v oleji.
-
Sendvič narežeme na plátky, potrieme horčicou a obložíme rybkami. Posypeme na drobno narezanou cibuľou, ozdobíme plátkom citróna, kolieskami vareného vajíčka a vňaťou.
Kuchařka: tejaja