
- reklama -
Suroviny
- 300 g vařeného uzeného masa ( použila jsem žebra)
- (uzený vývar cca 2 větší naběračky)
- 3 vejce
- 1 cibule
- bílá paprika
- červená paprika
- zelené bylinky:
- petrželka
- libeček
- sůl
- olej
- Kaše:
- brambory
- mléko
- máslo
- čerstvý křen nebo smetanový křen
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso, cibuli a papriky pokrájíme nadrobné kostičky.
-
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a cca 3 minuty restujeme.
-
Přisypeme maso, promícháme a postupně podléváme vývarem, který by se měl do masa vsáknout a udělat ho šťavnatějším.
-
Nakonec vmícháme bylinky a rozšlehaná vejce, necháme srazit a dochutíme solí.
-
Podáváme s křenovou bramborovou kaší, která pokrm skvěle doplní.
Poznámka od kuchařky
Nostalgicky jsem si zavzpomínala na konzervu Uzené maso s vejci, které mi kdysi chutnávalo, ale takhle je to opravdu lepší.
Není to nic světoborného, ale výborného 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje recepty najdete také na http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/
Kuchařka: 1974andrea