Uzené s vejci s křenovou bramborovou kaší

64
- reklama -

Suroviny

300 g vařeného uzeného masa ( použila jsem žebra)
(uzený vývar cca 2 větší naběračky)
3 vejce
1 cibule
bílá paprika
červená paprika
zelené bylinky:
petrželka
libeček
sůl
olej
Kaše:
brambory
mléko
máslo
čerstvý křen nebo smetanový křen

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso, cibuli a papriky pokrájíme nadrobné kostičky.

  2. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a cca 3 minuty restujeme.

  3. Přisypeme maso, promícháme a postupně podléváme vývarem, který by se měl do masa vsáknout a udělat ho šťavnatějším.

  4. Nakonec vmícháme bylinky a rozšlehaná vejce, necháme srazit a dochutíme solí.

  5. Podáváme s křenovou bramborovou kaší, která pokrm skvěle doplní.

Poznámka od kuchařky

Nostalgicky jsem si zavzpomínala na konzervu Uzené maso s vejci, které mi kdysi chutnávalo, ale takhle je to opravdu lepší.

Není to nic světoborného, ale výborného 🙂

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje recepty najdete také na http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/