- reklama -
Suroviny
- Na omáčku:
- 70 g másla
- 4-6 lžic hladké mouky
- 1/2 l mléka
- 1 kelímek 13% smetany
- 3-4 lžíce najemno nastrouhaného křenu
- sůl
- pepř
- trochu cukru
- Uzené maso
- knedlík
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilejeme studené mléko, přidáme smetanu a za stálého prošlehávání metličkou přivedeme do varu.
-
Přidáme sůl, pepř a cukr podle chuti, nastrouhaný křen a provařujeme ještě asi 10 minut – omáčku po celou dobu promícháváme, aby se nám nepřipálila.
-
Je-li omáčka moc hustá, přilejeme trochu mléka a případně omáčku ještě trochu dosolíme.
Kuchař: Jitka a Vlastik