
- reklama -
Suroviny
- 4 uzené kotlety
- 1/2 kg dýně
- 20 g mletého zázvoru
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce cukru
- 4 lžíce bílého vinného octa
- 200 ml vývaru
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- dost pažitky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dýni si vydlabeme a vybereme zrníčka, pokud nějaké zůstaly a zbylou, omytou a vysušenou kůru si nakrájíme na kostky.
-
Rozehřejeme si máslo do kterého dáme nakrájenou dýni, okořeníme zázvorem a dusíme do měkka.
-
Pak dochutíme solí, pepřem, kari a cukrem, ještě chvíli dusíme. Ještě přidáme ocet, vývar a necháme tak 5 minut povařit.
-
Kotlety omyjeme a za stálého obracení opékáme 8 minut i déle, až jsou měkké.
-
Pažitku si nasekáme najemno a přidáme jí do dýňové směsi, trochu si necháme na ozdobu.
-
Servírujeme kotletky posadíme do dýňového základu a ještě trochu posypeme a ozdobíme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Uzené má pikantní chuť, která se dá srovnat s exotickou chutí!
Zdroj: upravený recept ze starého časopisu Katka.
Kuchařka: Bibinka