
- reklama -
Suroviny
4 porce
- uzené maso
- na těstíčko:
- 2 vejce – stačí jen bílky
- 3 stroužky česneku – nebo česnek sušený
- 2 lžíce solamylu – nebo hladké mouky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička vodky – nemusí být
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce hladkolisté petrželky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem, majoránkou a osolíme-se solí opatrně, uzené maso může být dost slané, nakonec zahustíme těstíčko solamylem, nebo moukou, přidáme petrželku, znovu prošleháme a dáme do něj připravené řízky, celé je obalíme a necháme je chvíli odpočívat.
-
Pak je vyndaváme a rovnou pokládáme do rozpáleného oleje (stačí malé množství), smažíme po obou stranách.
Poznámka od kuchařky
Taková malá zkouška, aby nebylo uzené jen tak uvařené a podávala jsem s bramborovou kaší. Ještě máme dneska.
Kuchařka: Bibinka