
Suroviny
- uzené maso (podle počtu strávníků)
- brambory
- 2 cibule
- kysané zelí
- kysaná smetana
- trochu sádla
- kmín
- trošku vývaru z masa
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso částečně uvaříme, brambory nakrájíme na kostky a cibulku na měsíčky-obojí opečeme na sádle, a posypeme kmínem.
-
Vymastíme pekáč sádlem, na dno dáme pokrájené kysané zelí, na něj 1/2 opečených brambor, které osolíme a na brambory dáme uzené maso nakrájené na kousky, nudličky nebo plátky, (jak kdo chce) a takto vrstvy střídáme, až nám zůstane navrchu zelí.
-
Na dno pekáče nalijeme malinko vývaru z uzeného masa, jen tolik, kolik je třeba, (zelí pustí šťávy dost) a dáme péct. Před koncem pečení (netrvá to dlouho) všechno zalijeme kysanou smetanou, dopečeme a je-li třeba dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Ze zbytku vývaru z uzeného masa můžeme udělat polévku a máme kompletní menu.
Fotku přidám, až to budu dělat.
Toto jídlo jsem ochutnala u jedné známé a protože chutnalo, tak jsem si vzala recept domů.