Uzené maso pikant

71
- reklama -

Suroviny

uzené maso (podle počtu strávníků)
brambory
2 cibule
kysané zelí
kysaná smetana
trochu sádla
kmín
trošku vývaru z masa
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso částečně uvaříme, brambory nakrájíme na kostky a cibulku na měsíčky-obojí opečeme na sádle, a posypeme kmínem.

  2. Vymastíme pekáč sádlem, na dno dáme pokrájené kysané zelí, na něj 1/2 opečených brambor, které osolíme a na brambory dáme uzené maso nakrájené na kousky, nudličky nebo plátky, (jak kdo chce) a takto vrstvy střídáme, až nám zůstane navrchu zelí.

  3. Na dno pekáče nalijeme malinko vývaru z uzeného masa, jen tolik, kolik je třeba, (zelí pustí šťávy dost) a dáme péct. Před koncem pečení (netrvá to dlouho) všechno zalijeme kysanou smetanou, dopečeme a je-li třeba dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Ze zbytku vývaru z uzeného masa můžeme udělat polévku a máme kompletní menu.

Fotku přidám, až to budu dělat.

Toto jídlo jsem ochutnala u jedné známé a protože chutnalo, tak jsem si vzala recept domů.