Uzené kuřecí stehno na bylinkách s Camembertem

58
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 větší uzené kuřecí stehno
1 cibule
1 lahůdková cibulka
1/2 pórku
kousek kapusty
2 stroužky česneku
pažitku
bazalku
libeček
petržel
1/2 sýru Camembert
pár lžic olivového oleje
1/2 kuřecí maso (na kostky)
1 lžíce Solamylu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stehno si obereme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky, cibulku na kolečka, bylinky si nasekáme, česnek na plátky.

  2. Na pánev dáme trošku oleje a na něm osmažíme cibuli, cibulku a česnek dorůžova, přidáme pórek, kapustu a chvíli podusíme.

  3. Dáme kousky masa, bylinky, zalijeme 200 ml kuřecího vývaru (z kostky) se solamylem, chvíli podusíme, převaříme, dochutíme solí a nakonec si pokrájíme Camembert na čtverečky, které rozložíme navrch, přikryjeme pokličkou a necháme ho roztát, hned vypneme a servírujeme.

Poznámka od kuchařky

Ráda dělám jídla z uzených stehen, protože ať je improvizuji jakkoliv, vždy je to výtečná chuť a vždy to dělám se šťávou, aby to nebylo suché. Šťáva z Camembertu steče do jídla a parádně ho ochutí. Můj taťulda prohlásil:to bych jedl každý den, co to je za dobrotu!