
Suroviny
2 porce
- 1 větší uzené kuřecí stehno
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 1/2 pórku
- kousek kapusty
- 2 stroužky česneku
- pažitku
- bazalku
- libeček
- petržel
- 1/2 sýru Camembert
- pár lžic olivového oleje
- 1/2 kuřecí maso (na kostky)
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Stehno si obereme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky, cibulku na kolečka, bylinky si nasekáme, česnek na plátky.
-
Na pánev dáme trošku oleje a na něm osmažíme cibuli, cibulku a česnek dorůžova, přidáme pórek, kapustu a chvíli podusíme.
-
Dáme kousky masa, bylinky, zalijeme 200 ml kuřecího vývaru (z kostky) se solamylem, chvíli podusíme, převaříme, dochutíme solí a nakonec si pokrájíme Camembert na čtverečky, které rozložíme navrch, přikryjeme pokličkou a necháme ho roztát, hned vypneme a servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Ráda dělám jídla z uzených stehen, protože ať je improvizuji jakkoliv, vždy je to výtečná chuť a vždy to dělám se šťávou, aby to nebylo suché. Šťáva z Camembertu steče do jídla a parádně ho ochutí. Můj taťulda prohlásil:to bych jedl každý den, co to je za dobrotu!









