- reklama -
Suroviny
- 600 g uzených paliček nebo stehen
- 100 g uzené slaniny
- plátek másla
- 2 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- lžíce hořčice i pikantní
- 2 lžičky mleté papriky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky. Připravíme pekáček, ve kterém cibuli, slaninu, papriku a hořčici promícháme. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
-
Na cibuli položíme paličky a vše podlijeme cca 150-200 ml vývaru nebo vody. Na paličky položíme kousky másla a pekáček přikryjeme.
-
Pečeme asi 40-45 minut s občasným poléváním. Po upečení paličky vytáhneme a výpek rozmixujeme. Vytvoří se omáčka, kterou dochutíme solí a pepřem.
-
Paličky podáváme s bramborovou kaší, rýži nebo těstovinami. Ale třeba jen s chlebem, který si namáčíme do cibulové omáčky, je to dobré.
Kuchařka: mika59