
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 uzené kuřecí čtvrtky
- 3 velké cibule, (cca 360 g), nakrájené na tenké půlměsíčky
- 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce oleje
- 150 g slaniny nakrájené na tenké proužky
- 150 ml vývaru
- špetku mletého pepře
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku, na rozehřátém oleji, osmažíme do zlatavé barvy slaninu. Poté ji z hrnce vybereme a odložíme stranou.
-
Do rozehřátého tuku v hrnci dáme nakrájený česnek a cibule, promícháme a restujeme 5 minut. Poté přidáme osmaženou slaninu, pepř, kuřecí čtvrtky a zalijeme vývarem.
-
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut.
-
Po ochlazení hrnec otevřeme a můžeme podávat.
Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo rýže.
Poznámka od kuchařky
Pokud potřebujete 4 porce, klidně je do hrnce přidejte. Maso může být i přes sebe.
Já jsem navíc do jídla přidala nakrájené lístky medvědího česneku z mrazáku, ale v surovinách to neuvádím. Každý ho mít nemusí. Můžete místo něj použít zelenou část lahůdkové cibule.
Kuchařka: Anna Kocikova