Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli

71
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 uzené kuřecí čtvrtky
3 velké cibule, (cca 360 g), nakrájené na tenké půlměsíčky
2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
2 lžíce oleje
150 g slaniny nakrájené na tenké proužky
150 ml vývaru
špetku mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku, na rozehřátém oleji, osmažíme do zlatavé barvy slaninu. Poté ji z hrnce vybereme a odložíme stranou.

  2. Do rozehřátého tuku v hrnci dáme nakrájený česnek a cibule, promícháme a restujeme 5 minut. Poté přidáme osmaženou slaninu, pepř, kuřecí čtvrtky a zalijeme vývarem.

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut.

  4. Po ochlazení hrnec otevřeme a můžeme podávat.
    Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo rýže.

Poznámka od kuchařky

Pokud potřebujete 4 porce, klidně je do hrnce přidejte. Maso může být i přes sebe.

Já jsem navíc do jídla přidala nakrájené lístky medvědího česneku z mrazáku, ale v surovinách to neuvádím. Každý ho mít nemusí. Můžete místo něj použít zelenou část lahůdkové cibule.