Uzené kuře v papiňáku, s přílohou za pár minut

70
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 uzená kuřecí stehna
2 lžíce oleje
2 velké cibule
6 stroužků česneku
2 žampiony
1 menší červená kapie
4 středně velké brambory
1 lžička citronového pepře
1 lžička kouřové soli
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžíce vody
1 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Ze stehen odstraníme kůži a oddělíme od kostí (nevyhazujeme, použijeme na vývar). Žampiony nakrájíme na tenké plátky, papriku na úzké proužky.

  2. Brambory nakrájíme na cca 5 mm půl kolečka, cibuli na půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli společně s česnekem a žampiony. Po chvilce přidáme obrané kuřecí maso a necháme malinko osmahnout.

  3. Přidáme brambory, papriku, všechno koření a 2 lžíce vody. Všechno opatrně promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 5 minut.

  4. Po ochlazení hrnec otevřeme a šťavnatou dobrotu na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

http://www.rojikovokoreni.cz/citronovy-pepr-bily/p…

http://www.rojikovokoreni.cz/kourova-sul-jemna/p91

Se svolením Rebeky zde přidávám další “Fofr oběd z tlakáče“.http://www.toprecepty.cz/recept/22816-fofr-obed-z-… Vařívám to dost často a pokaždé s nějakou menší obměnou. Naděnko,moc díky za Tvou tehdejší inspiraci!

Tentokrát jsem maso obrala od kůže a kostí ještě před úpravou. Na kostech jsem nechala malinko masa a byla i príma uzená česnečka.

Místo žampionů jsem zužitkovala nožky, které mi zbyly po plněných žampionech. Už jsem vícekrát v tomto jídle použila i zamrazené hříbky a také to bylo fajn.