
Suroviny
2 porce
- 2 uzená kuřecí stehna
- 2 lžíce oleje
- 2 velké cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 žampiony
- 1 menší červená kapie
- 4 středně velké brambory
- 1 lžička citronového pepře
- 1 lžička kouřové soli
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy receptu
-
Ze stehen odstraníme kůži a oddělíme od kostí (nevyhazujeme, použijeme na vývar). Žampiony nakrájíme na tenké plátky, papriku na úzké proužky.
-
Brambory nakrájíme na cca 5 mm půl kolečka, cibuli na půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli společně s česnekem a žampiony. Po chvilce přidáme obrané kuřecí maso a necháme malinko osmahnout.
-
Přidáme brambory, papriku, všechno koření a 2 lžíce vody. Všechno opatrně promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 5 minut.
-
Po ochlazení hrnec otevřeme a šťavnatou dobrotu na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
http://www.rojikovokoreni.cz/citronovy-pepr-bily/p…
http://www.rojikovokoreni.cz/kourova-sul-jemna/p91
Se svolením Rebeky zde přidávám další “Fofr oběd z tlakáče“.http://www.toprecepty.cz/recept/22816-fofr-obed-z-… Vařívám to dost často a pokaždé s nějakou menší obměnou. Naděnko,moc díky za Tvou tehdejší inspiraci!
Tentokrát jsem maso obrala od kůže a kostí ještě před úpravou. Na kostech jsem nechala malinko masa a byla i príma uzená česnečka.
Místo žampionů jsem zužitkovala nožky, které mi zbyly po plněných žampionech. Už jsem vícekrát v tomto jídle použila i zamrazené hříbky a také to bylo fajn.