
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 ks uzená kuřecí stehna nebo celé uzené kuře
- 2 vrchovaté lžíce másla
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- masox
- 1 velký stroužek česneku
- voda nebo čerstvý vývar
- velká hrst čerstvé majoránky
Postup přípravy receptu
-
Uzené kuře nebo stehna vložíme do trouby vyhřáté na 180-200 °C, podlejeme vodou a trochou oleje a upečeme. Trvá to zhruba 30 minut.
-
V kastrolku si rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme hladkou mouku a chvíli restujeme.
-
Přilijeme studený vývar nebo vodu a to tolik, aby nám vznikla správná hustota omáčky. Osolíme, opepříme, vložíme kousek masoxu a přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Provaříme cca 10 minut.
-
Na závěr vložíme velikánskou hrst nadrobno pokrájené majóránky. Ta dá omáčce vynikající chuť. Čerstvá majoránka chutná jinak, než sušená. Potom ještě krátce prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s pečeným uzeným kuřetem a domácím knedlíkem.
Kuchařka: BILKOVAI