- reklama -
Suroviny
4+
- 200 g uzeného krůtího stehna
- 1 velký pór
- 3 PL sezamového oleje
- 4 PL sladké sójové omáčky
- 2 PL slané sójové omáčky
- 2 dl vody
- 2 sáčky čínských skleněných nudlí
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehno zbavíme kůže, maso obereme od kosti a nakrájíme na kostičky. Celý pór důkladně očistíme a nakrájíme na půlměsíčky.
-
Nudle necháme chvíli ve vlažné vodě namočit, dokud nezměknou, nožem nebo nůžkami je přepůlíme, aby nebyly příliš dlouhé.
-
Na wok pánvi na rozpáleném sezamovém oleji rychle osmahneme uzené maso, přidáme nakrájený pórek, podlijeme vodou, přidáme obě sójové omáčky, přikryjeme a necháme dusit (téměř do vypaření vody).
-
Nakonec přimícháme nudle (klidně s malým zbytkem vody, ve které jsme je namočili) a ještě asi dvě minuty propečeme.
Poznámka od kuchařky
Pro zintenzivnění chuti můžeme nudle posypat ještě například uzeným sýrem.
Kuchařka: Lenka Škulinová