Suroviny
2-3 porce
- 300 g mladé cukety
- 100 g uzeného masa – plec, rolka…
- 100 g uzeného sýru
- 1 vejce
- cca 80 g strouhanka čerstvá
- sůl – opatrně
- pepř mletý
- Dále:
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Mladou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy i se slupkou.
-
Pokrájíme uzené maso na jemno a sýr nastrouháme na struhadle. Je jedno, zda budeme strouhat na jemných nebo hrubších slzách.
-
Cuketu vymačkáme v rukách a tekutiny vylijeme, přidáme vejce, sýr s uzeným masem a dle chuti osolíme a opepříme. Kdo chce, může přidat trošku nastrouhaného česneku.
-
Vše dobře promícháme a zahustíme strouhankou, nejlépe čerstvě namletou nebo rozmixovanou, z ne zcela tvrdých rohlíků.
-
Těsto odebíráme z mísy po kouskách, v mokrých dlaních tvoříme menší placičky, které ještě obalíme ve strouhance a klademe do rozpálené nepřilnavé pánve s olejem. Smažíme z obou stran dozlatova, po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
-
Podáváme se zeleninovými saláty dle vlastní chuti.