- reklama -
Suroviny
- 1 uzené kosti větší masité
- kysané zelí
- 2 větší mrkve
- 4 větší brambory
- zakysaná smetana
- kmín
- sladká červená paprika
- pepř
- 4 kuličky nového koření
- masox
- sůl
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- 1-2 cibule
- záklechtka (mouka+voda)
Postup přípravy receptu
-
Uzenou kost uvaříme ve vodě. Necháme vychladnout a maso obereme. Vývar přecedíme. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme zvlášť ve slané vodě.
-
Do hrnce dáme cibuli nakrájenou na drobno a necháme zesklovatět. Poté přidáme uzené maso, propláchnuté kysané zelí, mrkev nakrájenou na kolečka a zasypeme 1 lžičkou sladké papriky. Promícháme a zalijeme uzeným vývarem. Přisypeme lžičku kmínu, 4 kuličky nového koření, masox a vaříme do měkka.
-
Po uvaření zahustíme záklechtkou do požadované hustoty, přidáme lžičku majoránky, prolisovaný česnek, celou zakysanou smetanu a předvařené brambory. Promícháme a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí a trochou cukru.
-
Podáváme s chlebem.
Kuchařka: misza