Uzená zelná polévka – krémová, ale bez lepku

79
- reklama -

Suroviny

500 ml silného domácího vývaru
200 g kysaného zelí
200 g sýra cottage ve smetaně
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky uzené papriky
2 lžičky uzené mořské soli (koupíte ve zdravé výživě)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do hrnce, stranou ponecháme pouze 1 lžičku uzené mořské soli na dozdobení na talíři.

  2. Kysané zelí povaříme ve vývaru cca 30 minut do měkka. Menší část zelí necháme v hrnci vcelku, zbytek rozmixujeme spolu s vývarem a sýrem cottage na hustý krém (trvá to asi 1 minutu).

  3. Vrátíme do hrnce, promícháme, prohřejeme a ihned podáváme. Na talíři dochutíme špetkou uzené soli.

Poznámka od kuchařky

Přeji dobrou zimní chuť 🙂

Jak je vidět, i zelňačka může být hustá tak, že v ní stojí lžíce – a kupodivu ne proto, že někdo nakydal do hrnce celý pytlík s moukou 🙂 Po této polévce Vám bude krásně teplo po těle a přitom tak lehko, že po ní půjdete třeba klidně rovnou lyžovat 😀 Do mrazů je totiž jako dělaná!

http://tankavari.blogerka.cz/Polevky/Kremova-uzena…