
- reklama -
Suroviny
- 500 ml silného domácího vývaru
- 200 g kysaného zelí
- 200 g sýra cottage ve smetaně
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 2 lžičky uzené mořské soli (koupíte ve zdravé výživě)
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do hrnce, stranou ponecháme pouze 1 lžičku uzené mořské soli na dozdobení na talíři.
-
Kysané zelí povaříme ve vývaru cca 30 minut do měkka. Menší část zelí necháme v hrnci vcelku, zbytek rozmixujeme spolu s vývarem a sýrem cottage na hustý krém (trvá to asi 1 minutu).
-
Vrátíme do hrnce, promícháme, prohřejeme a ihned podáváme. Na talíři dochutíme špetkou uzené soli.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou zimní chuť 🙂
Jak je vidět, i zelňačka může být hustá tak, že v ní stojí lžíce – a kupodivu ne proto, že někdo nakydal do hrnce celý pytlík s moukou 🙂 Po této polévce Vám bude krásně teplo po těle a přitom tak lehko, že po ní půjdete třeba klidně rovnou lyžovat 😀 Do mrazů je totiž jako dělaná!
Kuchařka: Tanicka