
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 uzená žebra
- 1 cibule
- 1 kapusta
- 100 g anglické slaniny (nebo jiné)
- česnek (nebo granulovaný)
- vývar ze žeber
- špetka chilli koření
- sůl
- olivový olej (nebo sádlo)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme uzená žebra, necháme část uzeného vývaru a dáme stranou, z ostatního si můžeme udělat polévku. Dál nakrájíme kapustu na proužky jako zelí, slaninu také na proužky, cibuli nadrobno a česnek na plátky.
-
Do kastrolu dáme trochu oleje, na něj cibulku s česnekem, zpěníme, přidáme slaninu, nakonec kapustu, osolíme a dusíme.
-
Zatím obereme žebra a maso nakrájíme na kousky, velké asi jako jedno sousto.
-
Do dusící se kapusty přiléváme uzený vývar vždy, když se vydusí, nakonec nám tam musí nějaký zůstat, aby jídlo bylo šťavnaté.
-
Pak už jen přidáme připravené maso, promícháme a necháme prohřát.
Poznámka od kuchařky
Žebra mi přivezla Šavlinka, tak z něj vymýšlím určitá jídla. Maso i toto menu jsou výborné!
Kuchařka: Bibinka