Uzená žebra – prostě jen uvařená

309
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 kg uzených žeber (raději plochá, mají více masa a méně kostí)
1 bobkový list
5 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Žebra opláchneme, nařežeme podél kostí na menší kousky, vložíme do papiňáku, zalijeme do poloviny vodou, přidáme koření a dáme na cca 20-30 minut vařit.

  2. Podáváme s přílohou dle chuti, u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice – a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.

Poznámka od kuchařky

Máme tu krásně grilovaná či pečená žebírka, ale tuhle nejobyčejnější a nejrychlejší úpravu jsem zde kupodivu nenašla. Někdo vývar používá dál například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou atd.)