
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 kg uzených žeber (raději plochá, mají více masa a méně kostí)
- 1 bobkový list
- 5 kuliček celého pepře
- 3 kuličky nového koření
Postup přípravy receptu
-
Žebra opláchneme, nařežeme podél kostí na menší kousky, vložíme do papiňáku, zalijeme do poloviny vodou, přidáme koření a dáme na cca 20-30 minut vařit.
-
Podáváme s přílohou dle chuti, u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice – a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.
Poznámka od kuchařky
Máme tu krásně grilovaná či pečená žebírka, ale tuhle nejobyčejnější a nejrychlejší úpravu jsem zde kupodivu nenašla. Někdo vývar používá dál například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou atd.)
Kuchařka: isindy