Uzená rychlovka z papiňáku

61
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g uzeného vepřového masa tepelně upravené,vakuově balené
900 g brambor
400 g růžičkové kapusty
180 ml vody nebo zeleninového vývaru
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce oleje
½ lžičky celého kmínu
špetku mletého pepře
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozřežeme na porce. Oloupané brambory oškrábeme, opláchneme a překrojíme na půlky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Z růžičkové kapusty odřízneme zaschlé konce košťálu a odstraníme povadlé lístky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do papiňáku (tlakového hrnce) dáme na rozehřátý olej rozvoňet kmín. Přidáme cibuli, česnek, mletý pepř a orestujeme.

  3. Přidáme rozkrojené brambory, promícháme, rozložíme nakrájené plátky masa a zasypeme růžičkovou kapustou.

  4. Vše podlijeme vodou, nebo vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 10 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, podle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Je to chutná rychlovka, kterou hravě zvládne i muž v zástěře 🙂

Podobně můžeme připravit i vakuově balená uzená kuřecí stehna.

Papiňák používám obyčejný, nerezový, s bajonetovým uzávěrem a silným sendvičovým dnem.