![Uzená rychlovka z papiňáku_5ff7cfe9210e7.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/uzena-rychlovka-z-papinaku_5ff7cfe9100f7.jpeg)
Suroviny
4 porce
- 800 g uzeného vepřového masa tepelně upravené,vakuově balené
- 900 g brambor
- 400 g růžičkové kapusty
- 180 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce oleje
- ½ lžičky celého kmínu
- špetku mletého pepře
- sůl podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Maso rozřežeme na porce. Oloupané brambory oškrábeme, opláchneme a překrojíme na půlky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Z růžičkové kapusty odřízneme zaschlé konce košťálu a odstraníme povadlé lístky.
-
Do papiňáku (tlakového hrnce) dáme na rozehřátý olej rozvoňet kmín. Přidáme cibuli, česnek, mletý pepř a orestujeme.
-
Přidáme rozkrojené brambory, promícháme, rozložíme nakrájené plátky masa a zasypeme růžičkovou kapustou.
-
Vše podlijeme vodou, nebo vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 10 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, podle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Je to chutná rychlovka, kterou hravě zvládne i muž v zástěře 🙂
Podobně můžeme připravit i vakuově balená uzená kuřecí stehna.
Papiňák používám obyčejný, nerezový, s bajonetovým uzávěrem a silným sendvičovým dnem.