Uzená rolka plněná kuřecím masem na celeru v PH

39
- reklama -

Suroviny
5 porcí

cca 500 g uzené rolky v síťce, vykostěné maso z kuřete bez kůže (buď prso nebo stehno apod.)
5 silnějších plátků Debrecínské slaniny
1 celerová bulva
1 větší cibule
trošku medu na potření
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso omyjeme, uděláme do něho zářezy podle porcí- maso nařízneme do 2/3 a nedořízneme úplně -viz fotka!


    Zobrazit celý recept

  2. Do zářezů vložíme plátek debrecínské slaniny a plátek nebo kousky kuřete, proti sobě zapíchneme z každé strany 2+2 kovové jehly, aby to drželo a pečením nevypadlo ven.

  3. Do PH dáme trochu oleje, na něj dáme nakrájenou cibuli na jemno a na cibuli očištěný, nakrájený celer na kostičky a jako bonbónek posadíme na celer připravené maso, které potřeme medem.

  4. Nastavíme na High a necháme péct 3 1/2 hodiny.

  5. Pak vypneme, necháme trochu zchladnout, výpek si nalijme do kastrůlku, přidáme vodu, podle naší potřeby a porcí, přivedeme k varu a do 200 ml vody rozmícháme mouku, kterou vlijeme ke výpeku a zahustíme šťávu. Upravíme chutě solí, pepřem a vařením můžeme šťávu zredukovat.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem něco udělat z uzené rolky a 1 kuřecího stehna k zelí a bramborovým knedlíkům a tak jsem vymyslela něco netradičního a dobrého. Samozřejmně můžeme dělat v troubě se stejným postupem.