Suroviny
5 porcí
- cca 500 g uzené rolky v síťce, vykostěné maso z kuřete bez kůže (buď prso nebo stehno apod.)
- 5 silnějších plátků Debrecínské slaniny
- 1 celerová bulva
- 1 větší cibule
- trošku medu na potření
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso omyjeme, uděláme do něho zářezy podle porcí- maso nařízneme do 2/3 a nedořízneme úplně -viz fotka!
-
Do zářezů vložíme plátek debrecínské slaniny a plátek nebo kousky kuřete, proti sobě zapíchneme z každé strany 2+2 kovové jehly, aby to drželo a pečením nevypadlo ven.
-
Do PH dáme trochu oleje, na něj dáme nakrájenou cibuli na jemno a na cibuli očištěný, nakrájený celer na kostičky a jako bonbónek posadíme na celer připravené maso, které potřeme medem.
-
Nastavíme na High a necháme péct 3 1/2 hodiny.
-
Pak vypneme, necháme trochu zchladnout, výpek si nalijme do kastrůlku, přidáme vodu, podle naší potřeby a porcí, přivedeme k varu a do 200 ml vody rozmícháme mouku, kterou vlijeme ke výpeku a zahustíme šťávu. Upravíme chutě solí, pepřem a vařením můžeme šťávu zredukovat.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem něco udělat z uzené rolky a 1 kuřecího stehna k zelí a bramborovým knedlíkům a tak jsem vymyslela něco netradičního a dobrého. Samozřejmně můžeme dělat v troubě se stejným postupem.