
Suroviny
4 porce
- 1 konzerva mladých fazolí – flažolet
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- uzený vývar
- 200 g uzeného masa
- 2 starší rohlíky
- olej
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme uzený vývar, rozšleháme a přivedeme k varu.
-
Z fazolí si dáme cca 1 lžíci stranou a zbytek dáme do polévky.
-
Když je jíška dobře provařená (cca za 20 minut), polévku rozmixujeme, přecedíme a vložíme zbylé fazole. Na talířích ozdobíme kousky uzeného masa a petrželkou.
-
Servírujeme s krutonky, které si připravíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík osmažíme na trošce oleje.
Poznámka od kuchařky
Určitě tu bude hodně podobných, ale já jsem do nedávna vůbec nevěděla, že nějaké flažolety existují, dávám to sem pro zajímavost. Jinak jsem o nich našla jen, že to jsou mladé zelené fazole, oblíbené především ve Francii. Mají jemnou chuť a já bych řekla, že to je něco mezi normálními fazolemi a hráškem.









