
- reklama -
Suroviny
- 1 litr bujónu nebo uzeného vývaru
- 200 g uzeného masa
- 3 lžíce Hrašky
- 1 vejce
- 150-200 ml vody
- sůl
- olej
- petrželka (nejlépe hladkolistá)
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme Hrašku, přidáme vajíčko, sůl a tolik vody, aby vzniklo těstíčko jako na palačinky. Necháme chvilku odpočinout.
-
Na pánvi rozpálíme trošku oleje a upečeme 1-2 palačinky. Stočíme je a nakrájíme na nudle. Vývar rozdělíme do šálků, do každého vložíme nudle, přidáme maso pokrájené na kostičky a hustě posypeme petrželkou.
-
Příprava vývaru: do vařící vody vložíme kilogram uzeného masa, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme doměkka. Část masa použijeme k přípravě hlavního pokrmu a zbytek dáme do polévky. Když vařím uzené maso, vždy ho dávám do vařící vody, upřednostňuji chutné, šťavnaté maso před vývarem, který ale i tak je dostačující.
Kuchařka: maris