- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 50 g másla
- 1 lžička oleje
- 1 větší cibule
- 40 g hladké mouky
- 400-500 ml silného vývaru z uzeného masa, dle potřeby
- 200 ml smetany na vaření
- 50 g medvědího česneku
- sůl
- pepř mletý bílý
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a dáme osmažit dosklovata na rozpuštěné máslo s olejem. Poté ji zasypeme moukou, kterou za občasného promíchání osmažíme lehce dorůžova. Cibulovou jíšku zalijeme silným vývarem z uzeného masa, smetanou a na mírném ohni, za občasného promíchání vaříme 15-20 minut. Omáčku dle chuti dosolíme, opepříme, odstavíme a vmícháme do ní jemně pokrájený medvědí česnek.
-
Podáváme s knedlíkem, noky, bramborem a plátkem uzeného masa.
-
Vývar do omáčky připravujeme silný, takže použijeme nejlépe uzené vepřové ramínko, koleno, krkovici nebo žebra a vaříme v menším množství vody, Jen aby bylo maso ponořené, aby chuť vývaru byla opravdu jak se patří.
Kuchař: recepty73