Uzená medvědí omáčka

72
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

50 g másla
1 lžička oleje
1 větší cibule
40 g hladké mouky
400-500 ml silného vývaru z uzeného masa, dle potřeby
200 ml smetany na vaření
50 g medvědího česneku
sůl
pepř mletý bílý

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a dáme osmažit dosklovata na rozpuštěné máslo s olejem. Poté ji zasypeme moukou, kterou za občasného promíchání osmažíme lehce dorůžova. Cibulovou jíšku zalijeme silným vývarem z uzeného masa, smetanou a na mírném ohni, za občasného promíchání vaříme 15-20 minut. Omáčku dle chuti dosolíme, opepříme, odstavíme a vmícháme do ní jemně pokrájený medvědí česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Podáváme s knedlíkem, noky, bramborem a plátkem uzeného masa.

  3. Vývar do omáčky připravujeme silný, takže použijeme nejlépe uzené vepřové ramínko, koleno, krkovici nebo žebra a vaříme v menším množství vody, Jen aby bylo maso ponořené, aby chuť vývaru byla opravdu jak se patří.