Uzená makrela na paprice, rajčatech s bylinkami

56
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 větší makrela (nebo 2 menší)
1 zelená kapie
10 cherry rajčátek
1/2 bílé cibule
1-2 stroužky česneku (podle velikosti)
pepř
koriandr
sůl dle chuti (pozor, makrela je už slaná)
bazalka
pažitka
řeřicha
tuk na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu vykostíme a maso nakrájíme na sousta.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, kapii na kousky a rajčátka přepůlíme.

  3. V pánvi rozehřejeme tuk, necháme rozvonět cibuli a česnek.

  4. Vsypeme tam kapii, po 5 minutách přidáme rajčata. Okořeníme.

  5. Po dalších 3 minutách přidáme maso a bylinky, vypneme sporák a necháme spojit chutě. Po případném dochucení ihned podáváme.

    Zdroj: Upraveno podle časopisu Dia styl