
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 4 plátky másla (0,5 cm silné)
- trocha vody
- Kaše:
- 1 kg brambor
- sůl
- 1-1,5 dl mléka
- 2 cm másla
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme, dáme do pekáčku, na každé stehno položíme 0,5 cm plátek másla a podlijeme vodou do výšky 1 cm.
-
Přikryté pečeme v troubě na 200°C přibližně 40min., občas polijeme stehna výpekem z pekáčku.
-
Na kaši dáme vařit oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory do vody s 1 lžící soli.
-
Měkké brambory scedíme, přidáme plátek másla a šlehačem vyšleháme dohladka.
-
Pak po trochách všleháváme teplé mléko, dokud není kaše lehká, hladká a nadýchaná.
-
Nakonec dosolíme podle chuti, raději postupně všlehat trochu soli a ochutnat, ať nepřesolíme.
Poznámka od kuchařky
S mlékem opatrně, ať není moc řídká, měla by držet tvar a ne se rozlít jako krupicajda 🙂 Pokud dáte mléko hned zkraje, brambory se neodlehčí a kaše se pak táhne a je hutná.
Samozřejmě lze použít i šťouchadlo na brambory, v kaši pak bývají ale malé hrudky, málokdy se povede ručně vše rozmělnit.
Tuto nejjednodušší a podle mě nejchutnější úpravu uzených kuřecích stehen jsem tu nenašla, třeba se bude nějakému začátečníkovi hodit :).









