
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 uzená kuřecí stehna
- 1 lžička oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- 150 g slaniny (nakrájené na malé kostičky)
- 150 ml zeleninového vývaru (nebo masový)
- podle potřeby sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku na rozehřátém oleji necháme do zrůžovění osmažit slaninu společně s cibulí a česnekem.
-
Poté podlijeme vývarem, přidáme opláchnutá kuřecí stehna a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut.
-
Po ochlazení hrnec otevřeme, šťávu podle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme minutu převařit. Podáváme s bramborem. K takto upravenému masu můžeme také podávat dušenou kapustu, nebo hlávkové zelí.
Poznámka od kuchařky
Uzená stehna můžeme také podusit na sporáku v obyčejném kastrolu. Postup přípravy je stejný, jen maso dusíme o 10minut dýl.
Sice uzená stehna jsou měkká, nepotřebují delší tepelnou úpravu, ale tady jde spíše o chuť šťávy.
Kuchařka: Anna Kocikova