Uzená kuřecí stehna na slanině v papiňáku

89
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 uzená kuřecí stehna
1 lžička oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
150 g slaniny (nakrájené na malé kostičky)
150 ml zeleninového vývaru (nebo masový)
podle potřeby sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku na rozehřátém oleji necháme do zrůžovění osmažit slaninu společně s cibulí a česnekem.

  2. Poté podlijeme vývarem, přidáme opláchnutá kuřecí stehna a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut.

  3. Po ochlazení hrnec otevřeme, šťávu podle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme minutu převařit. Podáváme s bramborem. K takto upravenému masu můžeme také podávat dušenou kapustu, nebo hlávkové zelí.

Poznámka od kuchařky

Uzená stehna můžeme také podusit na sporáku v obyčejném kastrolu. Postup přípravy je stejný, jen maso dusíme o 10minut dýl.

Sice uzená stehna jsou měkká, nepotřebují delší tepelnou úpravu, ale tady jde spíše o chuť šťávy.