Uzená fazolačka

71
- reklama -

Suroviny
4 porce

1500 ml vývaru z vepřového uzeného masa
200 ml zeleninového vývaru
1 větší brambora
1 stonek řapíkatého celeru
1 feferonka
3-4 jarní cibulky – bílou část hned, zelenou potom
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
4 stroužky česneku
1 konzerva červených fazolí
150 g vepřového kolena – nakrájené vám dodá řezník i market
2 lžičky oregana

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vývaru z vepřového masa. Přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky (bílou část), nasekanou feferonku, nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru a nasekaný česnek. Přilijeme zeleninový vývar. Přisolíme. Opepříme. Vmícháme oregano.


    Zobrazit celý recept

  2. Brambory vaříme do měkka. Přidáme nadrobno nakrájené vepřové koleno a propláchnuté fazole. Povaříme. Přidáme něco zelené natě jarních cibulek, vmícháme mouku rozmíchanou v troše vody. Povaříme už jen krátce.

  3. Podáváme posypané natí jarní cibulky a s dalamánkem.

Poznámka od kuchařky

Pokud vám zbyde vývar z uzeného masa, posuňte ho na stůl, nevylévejte. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/uzena-fazolacka-zbyl…