- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1500 ml vývaru z vepřového uzeného masa
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 větší brambora
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 feferonka
- 3-4 jarní cibulky – bílou část hned, zelenou potom
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- 1 konzerva červených fazolí
- 150 g vepřového kolena – nakrájené vám dodá řezník i market
- 2 lžičky oregana
Postup přípravy receptu
-
Bramboru nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vývaru z vepřového masa. Přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky (bílou část), nasekanou feferonku, nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru a nasekaný česnek. Přilijeme zeleninový vývar. Přisolíme. Opepříme. Vmícháme oregano.
-
Brambory vaříme do měkka. Přidáme nadrobno nakrájené vepřové koleno a propláchnuté fazole. Povaříme. Přidáme něco zelené natě jarních cibulek, vmícháme mouku rozmíchanou v troše vody. Povaříme už jen krátce.
-
Podáváme posypané natí jarní cibulky a s dalamánkem.
Poznámka od kuchařky
Pokud vám zbyde vývar z uzeného masa, posuňte ho na stůl, nevylévejte. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/uzena-fazolacka-zbyl…
Kuchař: mojetara