
- reklama -
Suroviny
- 200 g uzeného vařeného masa
- cca 1 l uzeného vývaru
- 70 g mrkve
- 70 g řapíkatého celeru
- 140 g brambor
- 100 g červené čočky
- česnek dle chuti, ostrosti
- sůl
- pepř mletý
- celerová nebo petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme.
-
Do uzeného vývaru nasypeme brambory, mrkev, celer a zhruba dva, tři stroužky česneku. Přivedeme k varu, jen krátce povaříme, přisypeme čočku a dále vaříme do změknutí čočky a zeleniny, asi tak 10 minut. Přisypeme na kostičky pokrájené uzené maso.
-
Polévku dle chuti dosolíme, opepříme, přidáme ještě trochu česneku dle chuti, protože varem se jeho chuť zjemnila, vmícháme jemně nasekanou nať a můžeme podávat.
Kuchař: recepty73









