
- reklama -
Suroviny
- 1 krabice zmrazeného leča
- 2 cibule
- 5 vařených brambor
- 1 hrst podušené rýže
- 1/2 kg bůčku
- 1 lžíce sádla
- 50 g ztuženého tuku
Postup přípravy receptu
-
Lečo rozmrazíme, brambory a cibuli nakrájíme na kolečka.
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme a opečeme je na sádle.
-
Šťávu z masa zalijeme vodou a povaříme.
-
Do dušené rýže přidáme petrželku, červenou papriku a promícháme.
-
Pekáč vymažeme tukem. Polovinu nakrájených brambor do něj vložíme.
-
Navrstvíme směs leča a cibule.
-
Na směs dáme všechnu rýži a opečené maso.
-
Pak znovu směs zeleniny a navrch brambory. Vše zalijeme šťávou z masa a dáme péci.
Kuchařka: jolana1