
- reklama -
Suroviny
- Vývar:
- 2-3 kuřecí skelety se zbytky masa
- (několik odřezků z kuřat s masem)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 ks celeru
- 1/2 cibule
- 4 zrnka nového koření
- 5 zrnek celého černého pepře
- sůl
- Na šurpu:
- 1 cibule
- (obrané maso z vývaru)
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1 rajčatový protlak (cca 120-150 g)
- hrst lístků polníčku
- (1,25 litru připraveného kuřecího vývaru)
- 3 brambory
- 1 lžíce sušeného estragonu nebo 2 lžíce čerstvého estragonu
- snítky kopru
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ze skeletů a odřezků masa z kuřat si připravíme vývar.
-
Vývar: Několik kuřecích skeletů se zbytky masa, několik odřezků z kuřat s masem, 1 mrkev, 1 petržel, vykrojený srpek celeru, půlka cibule, 4 zrnka nového koření, pět zrnek celého černého pepře, sůl.
-
Vložíme vše do studené vody, přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa, (asi 45 – 60 min.).
-
Šurpa: cibulku zpěníme na másle.
-
Maso z vývaru pokrájíme na menší kousky a vložíme k osmažené cibulce. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na jemno strouhaný celer, několik lístků polníčku a rajčatový protlak a smažíme vše asi 5 min.
-
Zalijeme vývarem a okořeníme estragonem a koprem.
-
Nakonec vsypeme na kostky nakrájené brambory a vaříme 15-20 min.
-
Na talíři ozdobíme snítkami kopru a petrželkou.
Kuchař: honzam