- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 celá vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek mléka
- kakao
- 2 lžičky rozpustného kafe
- Krém:
- 1/2 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- cukr podle chuti
- 2 tvarohy (vaničky)
- rum podle chuti
- 1/2 kostky másla
- Poleva:
- 2 zakysané smetany
- 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu
-
Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a kafe a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 – 20 minut.
-
Krém: v mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum, ještě našleháme. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme.
-
Poleva: rozpustíme čokoládu, do které vmícháme zakysanou smetanu.
Polevou polijeme krém, uhladíme. -
Dáme vychladit do lednice a podáváme s kávou.
Poznámka od kuchařky
Pečeno na plechu cca 38 x 27 cm.
jedna vanička tvarohu má 250 g
pudink 37 g
zakysaná smetana 250 g
čokoláda na vaření 100 g, kdo ji má rád, může dát 150 g
Kuchařka: mamkapavla