
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 3 lžíce oleje
- 1 hrnek vody
- Náplň:
- jablka
- rozinky namočené v rumu
- rum
- skořice mletá
- skořicový cukr
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se solí, přidáme olej a přiléváme vodu.
-
Těsto řádně prohněteme a utvoříme si 2-3 bochánky, které necháme 1/2 hodiny uležet.
-
Mezítím si připravíme náplň z nadrobno nakrájených jablek, rozinek a skořice. Můžete přidat i jiné ingredience.
-
Následovně si rozválíme bochánek těsta na velmi tenký plát, téměř jako papír a posypeme jablky.
-
Zavineme, můžeme využít i útěrku, jde to lépe.
-
Během válení těsto podsypáváme moukou, aby se nám nelepilo.
-
Utvořený závin pomažeme lehce máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pekla jsem 20 min na 180 st.
-
Na závěr pocukrujeme nebo přelijeme karamelovým toppingem.
Poznámka od kuchařky
Je chuťové dokonalý, díky tenké vrstvě těsta a mnohem méně kalorický, než klasické listové těsto.
Kuchařka: mariana.









