
- reklama -
Suroviny
plech
- TĚSTO
- 3 vejce
- 1 sklenka vlažné vody
- 1/2 dcl oleje
- 2 sklenka polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 sklenka cukru
- 1 lžíce kakaa (každý podle sebe)
- KRÉM
- 250 g másla
- 200 g cukru moučka (dala jsem 160)
- 250 g tvarohu ve vaničce
- hořká čokoláda nebo mléčná(stačila mi 1/3)
- nejlépe čerstvé jahody
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto si vyšleháme, vylijeme na plech s peč. papírem a dáme péct na 180 stupňů.
-
Necháme vychladnout.
-
Krém: Vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme tvaroh.
-
Vychladlou buchtu potřeme krémem, na který HUSTĚ poklademe jahody. Na celou buchtu na jemném struhadle nastrouháme čokoládu.
-
Dáme pořádně vychladit do lednice(nejlépe přes noc).
Poznámka od kuchařky
Pořádně vychlazená je dokonalým dezertem do parných dnů!
Dá se dělat i z mražených jahod, ale ty pouští hodně šťávy-buchta je rozteklá. Nejlepší je, když je buchta z čerstvých jahůdek.
Kakaa dávám méně, protože kakaové buchty moc nemusíme. Většinou 3/4 – 1 lžíci.
Zdroj: www.mimibazar.cz
Kuchařka: Monca.H.