Úžasná jahodová buchta

118
- reklama -

Suroviny
plech

TĚSTO
3 vejce
1 sklenka vlažné vody
1/2 dcl oleje
2 sklenka polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 sklenka cukru
1 lžíce kakaa (každý podle sebe)
KRÉM
250 g másla
200 g cukru moučka (dala jsem 160)
250 g tvarohu ve vaničce
hořká čokoláda nebo mléčná(stačila mi 1/3)
nejlépe čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto si vyšleháme, vylijeme na plech s peč. papírem a dáme péct na 180 stupňů.

  2. Necháme vychladnout.

  3. Krém: Vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme tvaroh.

  4. Vychladlou buchtu potřeme krémem, na který HUSTĚ poklademe jahody. Na celou buchtu na jemném struhadle nastrouháme čokoládu.

  5. Dáme pořádně vychladit do lednice(nejlépe přes noc).

Poznámka od kuchařky

Pořádně vychlazená je dokonalým dezertem do parných dnů!

Dá se dělat i z mražených jahod, ale ty pouští hodně šťávy-buchta je rozteklá. Nejlepší je, když je buchta z čerstvých jahůdek.

Kakaa dávám méně, protože kakaové buchty moc nemusíme. Většinou 3/4 – 1 lžíci.

Zdroj: www.mimibazar.cz