![Utopenci – nejlepší co známe_5ffc8e1eee4e1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/utopenci-nejlepsi-co-zname_5ffc8e1ea6728.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 2 kg špekáčků
- 800 g cibule
- 0,75 l vody
- 0,5 l octa
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- 16 kuliček nového koření
- 16 kuliček pepře
- 8 feferonek
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky …. )
-
Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.
-
Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní 🙂
Poznámka od kuchařky
Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal, byl nadšený! Snad budou chutnat i vám 🙂
Kuchařka: majda1512