
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1,2 kg vepřového kolena
- chleba
- sůl
- 5 stroužků česneku
- pivo světlé
- chilli sušené
- Whisky
Postup přípravy receptu
-
U řezníka Krkovičky zakoupíme jedno velké vepřové koleno. Řádně ho nasolíme a vetřeme česnek. Posypeme sušeným čili a podlejeme trochó píva. Dáme na 48 hodin odležet do chladničky.
-
Potom pečeme v uzavřeném pekáči nejdříve 1,5 h na 100°C. Potom další 1,5 h na 140°C . Dále 0,5 h na 200°C.
-
Nakonec odkryjeme horní víko pekáče,přepneme tróbu na horní ohřev (či gril) a uděláme křupavó kůžičku. Tuto mňamku zaléváme pívem a zazdíváme whiskó ! 🙂 PS: jo a hlavně nesmí být doma vaše „stará“ ! 🙂 PS2: a ledničku tím rozhodně nemyslím…
Poznámka od kuchařky
Já vím. Těchto receptů je zde hodně(i já zde už dva podobné mám). Ale dobrého „kolena“ není nikdy dost ! 🙂 Dobró chuť ! 🙂
Kuchař: cekrops