- reklama -
Suroviny
- 1 Hermelín
- 3 střední brambory
- 5 vajec
- 80-100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- špetka mleté papriky
- bylinky (dala jsem libeček a pažitku)
- olej podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory, slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánev dáme slaninu a po chvíli i cibuli a brambory. Osolíme a poprášíme paprikou.
-
Restujeme a můžeme podlít malinko vodou. Mícháme a opékáme, až začnou být brambory měkké. Směs přendáme do misky a necháme trochu zchladnout.
-
Vmícháme vejce, ochutíme je solí, pepřem a bylinkami. Vezmeme pánev raději menší a vyšší. Dáme malinko oleje a nalijeme polovinu směsi.
-
Doprostřed položíme sýr a zalijeme zbytkem směsi. Pánev přiklopíme a zvolna pečeme. Po chvíli otočíme pomocí talíře a dopečeme z druhé strany.
-
Ihned podáváme rozdělené na porce a posypané pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem viděla na Fb, ale upravila jsem ho podle sebe.
Kuchařka: mika59