Úsporná žemlovka bez mléka

76
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

6 rohlíků
3-4 jablka podle velikosti
cukr podle chuti
mletá skořice
Rama či jiný tuk může být i máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky jako na jednohubky.

  2. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, pokud jsou pěkná i se slupkou.

  3. Formu vymažeme tukem, nejlepší je rama nepřipeče se to a dobře se vyndavá. Vymažeme i boky formy.

  4. Dáme plátky rohlíků na dno formy a i na boky. Kraje rohlíků si schovávám na povrch. Na ně dáme strouhaná jablka (půlka množství), posypeme troškou cukru (nemusí být, pokud jsou jablka sladká), dále posypeme mletou skořicí a dáme další vrstvu rohlíků. Na ně dáme zbytek jablek a opět posypeme skořicí a cukrem. Nakonec dáme zbytek rohlíků na povrch, já je posypu trochou cukru i skořicí a dám ještě kousky ramy.

  5. Dáme zapéct do trouby na 180 stupňů horkovzdušné trouby asi na 30-40 minut, záleží na troubě. Povrch by měl být trochu nahnědlý a křupavý. Dobrou chuť

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem vyzkoušela, když jsem zjistila, že nemám mléko a měli jsme na žemlovku strašnou chuť a jinak jsme měli všechny suroviny. Tak jsem ji takto vyzkoušela a od té doby jinou nedělám. Až ji znovu upeču přidám i fotku.