
Suroviny
6 porcí
- Na polévku:
- králičí hlava a všechno co nám zbyde z králíka mimo jater (ty použijeme na knedlíčky)
- 2 mrkve
- 1 cibule
- kousek celeru
- kousek petržele kořenu
- 1 stroužek česneku
- libeček
- kousek pórku
- 5 kuliček pepře
- sůl
- Na knedlíčky:
- králíčí játra
- sůl
- kousek másla
- majoránka
- zázvor
- strouhanka
- pažitka
- Na nudle:
- hrubá mouka
- vejce
- voda
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit omyté zbytky králíka spolu s celou mrkví, celerem, petrželí, pepřem, libečkem, česnekem, cibulí nakrájenou na malé kousky, přihodíme masox, je-li třeba a celou hodinu necháme polévku na nejmenší teplotu válet-vařit od bodu varu. Na konci vaření vyndáme zeleninu a nasekáme jí zpátky do polévky.
-
Mezi tím si uděláme knedlíčky, smícháme naškrábaná játra se všemi ingrediencemi, zpevníme strouhankou a pak zavařujeme do polévky.
-
Nudle si také uděláme, to každý zná-smíchat mouku s vajíčkem, trochou vody, aby vzniklo těsto, které půjde pěkně rozválet na plát, ten si rozřežeme na pruhy, dáme chvíli vysušit a pak krájíme na nudle, nemusí být přímo vlasové.. a zavaříme do polévky o malinko dřív, než knedlíčky, posypeme pažitkou a nakrájeným pórkem na malé nudličky.
Poznámka od kuchařky
Já tak dělám všechny polévky v nichž je maso a nechávám válet i déle, tak 2 hodiny, vývar je pak silný!