Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi

68
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Na polévku:
králičí hlava a všechno co nám zbyde z králíka mimo jater (ty použijeme na knedlíčky)
2 mrkve
1 cibule
kousek celeru
kousek petržele kořenu
1 stroužek česneku
libeček
kousek pórku
5 kuliček pepře
sůl
Na knedlíčky:
králíčí játra
sůl
kousek másla
majoránka
zázvor
strouhanka
pažitka
Na nudle:
hrubá mouka
vejce
voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit omyté zbytky králíka spolu s celou mrkví, celerem, petrželí, pepřem, libečkem, česnekem, cibulí nakrájenou na malé kousky, přihodíme masox, je-li třeba a celou hodinu necháme polévku na nejmenší teplotu válet-vařit od bodu varu. Na konci vaření vyndáme zeleninu a nasekáme jí zpátky do polévky.

  2. Mezi tím si uděláme knedlíčky, smícháme naškrábaná játra se všemi ingrediencemi, zpevníme strouhankou a pak zavařujeme do polévky.

  3. Nudle si také uděláme, to každý zná-smíchat mouku s vajíčkem, trochou vody, aby vzniklo těsto, které půjde pěkně rozválet na plát, ten si rozřežeme na pruhy, dáme chvíli vysušit a pak krájíme na nudle, nemusí být přímo vlasové.. a zavaříme do polévky o malinko dřív, než knedlíčky, posypeme pažitkou a nakrájeným pórkem na malé nudličky.

Poznámka od kuchařky

Já tak dělám všechny polévky v nichž je maso a nechávám válet i déle, tak 2 hodiny, vývar je pak silný!