
Suroviny
- Králík
- Játra králíčí
- 300 g Vepřový bok (záleží na velikosti ušáka)
- 150 g Slanina
- koření na klobásy
- Sůl
- Citronová tráva
- Vepřová tuková blána
Postup přípravy receptu
-
Králíka vykostíme, osolíme a naklepeme přes folii.
-
Kosti z králíka dáme vařit společně s citonovou trávou a uděláme si silný vývar na podlévání rolády.
-
Maso spolu se slaninou a játry okořeníme jako na klobásy a semeleme. Naplníme plát masa z králíka a zarolujeme jako roládu, zavážeme provázkem, posypeme drceným kmínem a osolíme.
-
Pečeme v předehřáté troubě na nižší teplotu cca 140°C do měkka za občasného přelévání vývarem z kostí a citronové trávy.
-
Pečenou roládu necháme zchladnout, rozmotáme provázek, zamotáme do tukové blány a dáme zapéct do trouby na 180°C do zlatova.
-
Štávu buď zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a provaříme nebo jednoduše lehce přihustíme hotovou jíškou.
Poznámka od kuchařky
Takto upraveného ušáka těžko někdo pozná jako králíčí maso.









