Úplně obyčejný chléb

58
- reklama -

Suroviny

450 g mouky na domácí chléb
100 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí (1/2 kostky)
1 lžička kmínu
3 lžičky soli
1/2 lžičky cukr písek
300 ml vody
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme vodu, vsypeme mouku, přidáme sůl, cukr a kmín a navrch nadrobíme droždí. Vypracujeme na program Těsto.

  2. Vykynuté těsto dáme na pomoučněnou podložku, znovu ručně lehce propracujeme.

  3. Na plechu s pečicím papírem a tenkou vrstvou hladké mouky vypracujeme pecen či bochník a necháme ještě 20min vykynout.

  4. Potřeme osolenou vodou, posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 170°C.

Poznámka od kuchařky

Chleby z kupované směsi nám moc nechutnají, tento chléb je u nás nejoblíbenější a většinou zmizí ještě vlažný, jen potřít máslem a lehce posolit :)….

Pekárnu používám jen na vypracování těsta a vykynutí, poté peču v troubě, aby byla klasicky křupavá kurka.