
Suroviny
2 porce
- 125 g hovězího masa vhodného na tatarák
- 20 g plocholisté petrželky
- 1 PL olivového oleje
- 1 KL dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- topinky k podávání
Postup přípravy receptu
-
Maso připravíme jak jsme zvyklí – naškrábeme, nakrájíme a rozkutrujeme….
Petrželku nasekáme na super jemno, nejlépe mandolínou. -
V misce smícháme maso s petrželkou, osolíme, opepříme, cákneme trochu olivového oleje, trochu dijonské hořčice. Důkladně promícháme. Necháme tak 15 minut odležet.
-
Podáváme na topinkách jen velmi střídmě očesnekovaných, česnek by neměl být dominantní chuť.
Poznámka od kuchařky
Pokud je někdo zvyklý na klasický tatarák s pěti a více dochucovadly, tak asi nebude nadšený….ne, opravdu tam není žloutek, cibule, paprika, kečup….Ale pokud si chcete užít chuť masa, tak by vám to chutnat mohlo. Není to můj vynález, jedla jsem tenhle tatarák před mnoha mnoha lety v Sýrii (tam ani nebyla ta hořčice, ta mi tam ale chutná).