- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 1 velké masité zralé rajče
- několik cherry rajčátek žlutých nebo oranžových
- 10 malin
- hrstička rybízu
- 10 lístků bazalky
- střik olivového oleje
- střik co nejkvalitnějšího balzamika
- 10 zrníček růžového pepře
- 1 KL dijonské hořčice
- kúra z kousku pomeranče
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Snítku rybízu a dvě tři maliny si necháme na ozdobu. Zbytek ovoce propasírujeme přes cedník do misky. Přidáme nahrubo nadrcený růžový pepř, olej, balzamiko, hořčici, prošleháme a necháme chvíli v lednici rozležet a vychladit.
-
Rajče nakrájíme na kousky, ev. přebytečnou tekutinu slijeme. Cherry na půlky.
-
Rajčata naservírujeme na talířek, zakapeme zálivkou, dozdobíme malinami a rybízem, posypeme bazalkovými lístky, jemně osolíme a strouhneme trochu pomerančové kúry. Nenecháváme odležet.
Poznámka od kuchařky
Teď se blíží doba, kdy by rajčata měla být v ideální kondici, dostupný i rybíz a maliny…
Inspirací „Hrnec v hlavě“ – upraveno trochu….
Kuchařka: Eja57