Univerzální kynuté těsto sladké

78
- reklama -

Suroviny

500 g bezlepkové směsi Schar mix B
500 ml vlažného mléka
100 g rozpuštěného másla
80 g třtinového cukru
20 g vanilkového cukru
10 g psyllia
2 žloutky
1 sáček sušeného droždí (Labeta 7 g)

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse promícháme mléko a vlákninu. Necháme 10 min odpočinout. Přidáme cukr, žloutky, máslo a krátce promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Nyní vsypeme mouku a droždí. Důkladně hněteme 5 min. Hotové těsto bude hladké a lehce lepivé, ale nebojte se. Přikryjeme mísu a dáme na teplé místo kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem (cca 1 hod).

  3. Rychlejší a jednodušší metoda je dát všechny suroviny do domácí pekárny a pustit program Těsto (hnětení + kynutí).

Poznámka od kuchařky

Poté už postupujeme dle konkrétního receptu či fantazie. Těsto můžeme různě vytvarovat, naplnit, zavinout apod. Já ho používám na všelijaké kynuté buchty, koláče, záviny.

http://www.miskakulicka.cz/

https://www.youtube.com/channel/UCwd3aKvDHtFfj9v4o…