
- reklama -
Suroviny
- 1 kg hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce cukru
- 63 g tuku (Hera, Stela, Sluna apod.)
- 1 kostka droždí (na kvásek)
- 250 ml vlažné vody
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, sůl, cukr, tuk, vzešlý kvásek a promícháme. Pokud nám v míse zbyla mouka, přilejeme vodu a promícháme, pokud je těsto poté řidší, přisypeme mouku.
-
Necháme vykynout na teplém místě (TIP: Pokud nemáme teplou místnost, vložíme na cca 1 h 20 min do trouby a zapneme teplotu na 50°C těsto nádherně vykyne, pokud je navrchu tvrdé, zapracujeme zpět do těsta).
-
Poté tvoříme buchty, koláče apod.
Poznámka od kuchařky
Těsto je univerzální, protože se z něj dají dělat buchty, koláče apod.
Po vyskúšaní receptu musím povedať, že som musela na 1 kg múky pridať cca 2,5 dl vody, množstvo uvedené v surovinách nestačí. tejaja
Kuchař: eroil









