
- reklama -
Suroviny
- (Sýry by měly být hodně vyzrálé)
- 100 g Olomouckých syrečků
- 100 g Romadůru
- 100 g Romadůžku
- 100 g roztíratelného tuku (Perla)
- 125 g tvarohu ve vaničce
- 1 PL sladké papriky
- 3 stroužky česneku
- 2 šalotky
- Dle chuti čerstvé bylinky:
- tymián
- pažitka
- jarní cibulka
- bazalka
- petrželka
- oregano
- libeček
- Mléko na rozředění (není nutné)
Postup přípravy receptu
-
Sýry si rozmícháme, umixujeme na hladkou hmotu.
-
Přidáme tuk, tvaroh a utřeme, pokud je to nutné, zředíme troškou mléka.
-
Přidáme papriku, rozdrcený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a posekané bylinky. Smícháme a necháme spojit chutě.
-
Mažeme na čerstvý chléb nebo bulky, zapíjíme tím, co nám k tomu chutná. Nesolila jsem, sýry už jsou slané dost. Tvarohem a množstvím bylinek se ostrost sýrů krásně zjemní a ani odér není nijak výrazný.
Kuchařka: spagetka