Úhoř pana D.

61
- reklama -

Suroviny

úhoř
česnek
sůl
máslo
kmín
citronový pepř
bylinky podle chuti
brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Úhoře nakrájíme na špalíčky o délce cca 5 cm.

  2. Uvnitř ho vytřeme česnekem utřeným se solí. Vnější strany osolíme, okořeníme a posypeme bylinkami. Nechala jsem ho v lednici odležet přes noc, aby se maso dobře propojilo s vůní bylin.

  3. Druhý den si uvaříme brambory téměř doměkka, nakrájíme je na výseče a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem.

  4. Posolíme, také ochutíme bylinkami a mezi ně vložíme kousky naloženého úhoře. Pečeme do změknutí masa a zezlátnutí brambor.

Poznámka od kuchařky

Úhoře jsem dělala poprvé, zpracovala jsem ho na tyto 2 způsoby. Z vykuchané části byly špalíčky, zbytek plátky na špízy. Za sebe můžu upřímně přiznat, že úhoř je jen pro milovníky tučných ryb, já mám raději lososa. Pan domácí si pochutnal.