
- reklama -
Suroviny
- úhoř
- česnek
- sůl
- máslo
- kmín
- citronový pepř
- bylinky podle chuti
- brambory vařené ve slupce
Postup přípravy receptu
-
Úhoře nakrájíme na špalíčky o délce cca 5 cm.
-
Uvnitř ho vytřeme česnekem utřeným se solí. Vnější strany osolíme, okořeníme a posypeme bylinkami. Nechala jsem ho v lednici odležet přes noc, aby se maso dobře propojilo s vůní bylin.
-
Druhý den si uvaříme brambory téměř doměkka, nakrájíme je na výseče a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem.
-
Posolíme, také ochutíme bylinkami a mezi ně vložíme kousky naloženého úhoře. Pečeme do změknutí masa a zezlátnutí brambor.
Poznámka od kuchařky
Úhoře jsem dělala poprvé, zpracovala jsem ho na tyto 2 způsoby. Z vykuchané části byly špalíčky, zbytek plátky na špízy. Za sebe můžu upřímně přiznat, že úhoř je jen pro milovníky tučných ryb, já mám raději lososa. Pan domácí si pochutnal.
Kuchařka: yanull